Wat is een VvE?

Particuliere en zakelijke eigenaren van woningen, appartementen, winkels, kantoren, parkeerplaatsen en garages zijn op het gebied van VvE-Management juridisch aan elkaar gekoppeld. De notaris heeft dit vastgelegd in een zogenaamd Splitsingsreglement. Een eigenaar van een appartement bijvoorbeeld heeft met meer en andere wettelijke regels te maken dan een eigenaar van een eengezinswoning. Naast het exclusieve gebruiksrecht van het appartement is de appartementseigenaar tevens mede-eigenaar en dus medeverantwoordelijk voor het hele appartementsgebouw.

Elke appartementseigenaar is verplicht om samen met de andere eigenaren het gebouw te beheren, onderhouden en verzekeren. In de wet is de oprichting van een Vereniging van Eigenaren (VvE) verplicht gesteld en zodoende is elke appartementseigenaar hiervan automatisch lid. Doordat het appartementsrecht gecompliceerd is, worden de bewoners oftewel de leden van een VvE vaker met vragen en problemen geconfronteerd.

Ons bureau is een onmisbare schakel waar het gaat om deskundigheid op het gebied van voorlichting en ondersteuning van VvE’s. De gespecialiseerde dienstverlening van Advies & VvE-Managementbureau Vertommen richt zich o.a. op administratieve, secretariële, bouwkundige en technische diensten.